Politika zasebnosti

Združenje Socialna ekonomija Slovenije so.p. – Politika zasebnosti

Zadruga Odgovorni ustvarjalci z.b.o. so.p.

To Politika zasebnosti (v nadaljevanju: Politika) se nanaša na spletno stran v okviru domene www.create-responsible.eu (v nadaljevanju: Stran) last Združenja Socialna ekonomija Slovenije, so.p. (v nadaljevanju: Združenje), storitve na domeni pa izvaja Zadruga Odgovorni ustvarjalci z.b.o. (v nadaljevanju: Zadruga), katere eden od ustanoviteljev je Združenje.  Ta Politika opredeljuje naše aktivnosti v zvezi z zbiranjem, uporabo in razkritjem določenih osebnih podatkov, ki se nanašajo na uporabo posameznika te Strani. Ta Politika je vključena in je del Splošnih pogojev uporabe na domeni www.create-responsible.eu ter pokriva splošno uporabo Strani, zato se mora brati kot bi bila Politika zasebnosti in Splošni pogoji uporabe spletne strani – en dokument.

Politika se nanaša samo na zbiranje in obdelavo  osebnih podatkov preko Strani in ne na zbiranje osebnih podatkov, ki jih združenje ali Zadruga pridobi preko drugih poslovnih dejanj.

Pod kakšnimi pogoji zbiramo vaše osebne podatke?

Ko nam pošljete povpraševanje v rubriki “Kontakt” te Strani, dobimo vaše ime, naslov, telefonsko številko, e-poštni naslov in druge informacije v zvezi z vašim povpraševanjem. Prav tako pridobimo osebne podatke v okviru postopkov včlanitve, prijave na e-novice.  Ko oddate spletni obrazec npr. za včlanitev v platformo in Zadrugo, nam zagotovite osebne podatke, ki vključujejo vaše ime, naslov, telefonsko številko, e – poštni naslov in druge informacije. Takšni osebni podatki se hranijo samo za interno evidenco, ter za omogočanje izpolnitev vašega povpraševanja oz. vključenosti, obveščanja. Nekateri kontaktni in drugi podatki vezani na vašo poslovno dejavnost, bodo tudi objavljeni v katalogu ponudnikov, ki bo viden le prijavljenim osebam. V katalogu bo objavljena bo tudi vaša posredovana fotografija. Prav tako lahko občasno zbiramo dodatne osebne podatke od vas, z drugimi aktivnostmi na Strani, prek e-poštne korespondence in prek drugih spletnih sredstev. Zahtevani podatki, bodo minimalni, tako da se omogoči združenju želeno obdelavo. Če se zahtevajo dodatne informacije, bo to posebej označeno in njeno zagotavljanje bo prostovoljno. Dodatne informacije nam omogočajo, da lahko zagotovimo kar najbolj primeren odgovor na vaše povpraševanje.
Občutljivi osebni podatki se ne zahtevajo prek te Strani, razen če to zahteva zakon, kot del procesa zaposlovanja. Občutljivi osebni podatki vključujejo podatke, ki se nanašajo na: rase ali narodnosti; politično prepričanje; verska ali druga podobna prepričanja; telesno ali duševno zdravje; spolne usmerjenosti ali kazenske evidence. Kjer bodo zahtevani občutljivi podatki, se bodo le- ti pridobili samo z vašim izrecnim soglasjem.

Tehnične informacije

Ko obiščete to Stran, se lahko zbirajo tehnični podatki, ki niso osebni identifikacijski podatki. Te informacije lahko vključujejo na primer, vaš IP (Internet Protocol) naslov, kateri brskalnik uporabljate za ogled Strani, iz katere spleten strani ste vstopili na našo Stran. Ti tehnični podatki se uporabljajo za merjenje in izboljšanje učinkovitosti Strani, za pomoč pri ugotavljanju težav s strežnikom, za upravljanje Strani, da bi videli, če obstaja promet Strani ter da prepoznamo naše uporabnike. Zbiramo lahko tudi druge podatke, ki niso osebni podatki prek te Strani, kot so strani aktivnosti in preference  znane tudi kot demografski ali profilni podatki. Pridržujemo si pravico, da združimo podatke iz tega odstavka z vašimi osebnimi podatki.

Ali uporabljamo piškotke?

Da bi vam olajšali uporabo naše Strani in jo naredili bolj prijetno, uporabljamo »piškotke«. Piškotki so majhne podatkovne enote, ki nam omogočajo primerjavo novih in predhodnih obiskovalcev, razumevanje, kako uporabljajo našo Stran, in ki nam posredujejo podatke, s katerimi lahko naredimo prihodnji obisk Strani bolj prijeten in učinkovit. Če ne želite uporabljati piškotkov, nastavite svoj računalnik tako, da izbriše vse piškotke spletnih strani in/ali vas opozori, preden se piškotek shrani na disk. Če ne želite spremeniti uporabe piškotkov, preprosto nadaljujte na Stran.

Uporaba spletnih svetilnikov ali GIF datotek

Pridružujemo si pravico do vključitve spletnih svetilnikov na Stran, ki nam omogoča štetje uporabnikov, ki so vstopili na določene strani in podstrani Strani. Prav tako si pridružujemo pravico do vključitve spletnih svetilnikov v elektronska sporočila ter spletne novice z namenom ugotovitve ali je bilo sporočilo odprto ali ne.

Uporaba osebnih podatkov

Osebne podatke, zbrane preko te Strani, uporabljamo za namen, za katerega so bili zagotovljeni in s posredovanjem vaših osebnih podatkov se strinjate, da le-te lahko uporabimo tudi v naslednjih primerih:

  • Da podamo odgovor na vaše povpraševanje prejeto preko e-pošte ali Kontaktnega obrazca;
  • Da vas kontaktiramo, ko želite dobiti dodatne informacije;
  • Za namene izvajanja tržnih raziskav/analiz, profiliranja uporabnikov;
  • Vaš elektronski naslov ali navaden naslov lahko uporabimo pri izdelavi seznamov za pošiljanje e-novic in obvestil v povezavi z našimi storitvami ali storitvami članov združenja, ki bi vas po našem mnenju utegnile zanimati, v pisni ali elektronski obliki.  (Vaše podatke lahko kadarkoli na vašo zahtevo spremenimo ali blokiramo za pošiljanje takih sporočil. Od prejemanja takih sporočil se lahko tudi sami odjavite na način, kot je zapisan v odseku »Odjavite se« spodaj)
  • Vaše poslovne kontaktne podatke bomo z namenom spodbujanja vaše vidnosti in pridobivanja novih naročil objavili v katalogu – podatki bodo vidni le prijavljenim osebam.

Ali posredujemo komu vaše osebne podatke?

Da bi vam zagotovili storitve, ki jih zahtevate od nas, lahko sklenemo pogodbo z drugim podjetjem ali posameznikom. V tem primeru takšna podjetja lahko dobijo dostop do vaših osebnih podatkov za njihovo uporabo v skladu z nameni, ki so bili pridobljeni.

Uporabimo lahko storitve tretjih ponudnikov za razvoj in / ali gostovanje naše Strani, za gostovanje in vzdrževanje naših podatkovnih baz, za prenos naših e-poštnih sporočil, in za opravljanje drugih »back-end« storitev za Stran. V zvezi s tem imajo lahko ti ponudniki storitev dostop do vaših osebnih podatkov za uporabo v našem imenu v skladu s to Politiko.

V primeru združitve, konsolidacije, spremembe v nadzoru, prenosu sredstev ali reorganizacije našega združenja, prenesemo ali dodelimo vaše osebne podatke tretjim osebam, ki sodelujejo pri reorganizaciji podjetja.

Morda bomo morali posredovati vaše osebne podatke na podlagi odločbe sodišča, sodnega poziva, vladne preiskave ali, če bo zakon kako drugače določal.

Ali lahko odločate, kako se bodo vaši osebni podatki uporabili?

Odjavite se

Če ne želite prejemati naših izobraževalnih/informativnih/promocijskih elektronskih sporočil od nas, nam to lahko sporočite tako, da nam na zdruzenje@socialnaekonomija.si pošljete elektronsko sporočilo, ki vsebuje tekst #ne želim prejemati vaših e-novic« in e-poštni naslov, katerega želite, da se ga odstrani iz naših seznamov za pošiljanje sporočil. Ne glede na to, ta opcija odjave od prejemanja izobraževalnih/informativnih/promocijskih elektronskih sporočil ne vključuje vsakršno drugo komunikacijo z vami preko e-pošte, ki zadeva obstoječe poslovne odnose z vami. Prav tako odjava od prejemanja izobraževalnih/informativnih/promocijskih elektronskih sporočil ne vključuje pretekle ali začete korespondence z vami.

Soglasje za obdelavo

S posredovanjem osebnih podatkov na tej Strani se strinjate, da razumete to Politiko. Izražate nedvoumno privolitev v zbiranje in obdelavo teh osebnih podatkov v Sloveniji, vendar pod pogojem in v obsegu, ki je dovoljen s to Politiko.

Varnost

Za varovanje osebnih podatkov pred izgubo, zlorabo, spreminjanjem ali uničenjem so bili sprejeti splošni standardi tehnološke in operativne varnosti. Vsi partnerji in zaposleni morajo hraniti osebne podatke zaupne narave in edino pooblaščene osebe imajo dostop do teh informacij.

Prosimo, bodite previdni, če pošiljate osebne podatke k nam preko e-pošte. E-pošta pogosto ni varen način prenosa podatkov.

Zaradi odprte narave interneta ne moremo zagotoviti, da se podatki, shranjeni na naših strežnikih, ali posredovani od vas, varni pred nepooblaščenim dostopom. Z uporabo tega spletnega mesta se strinjate, da razumete in prevzemate ta tveganja.

V primeru, da bi bila varnost vaših osebnih podatkov v naši posesti ogrožena, vas bomo obvestili v  najkrajšem možnem času glede na okoliščine, in v kolikor imamo vaš e-poštni naslov, bomo to storili po elektronski pošti.

Dostop in ažurnost podatkov

Združenje ne prevzema odgovornosti za točnost vaših osebnih podatkov. Če obvestite združenje, da vaši osebni podatki niso več točni, bodo ustrezni popravki narejeni.

Vključenost Politik zasebnosti tretjih

Stran lahko vključuje povezave do spletnih strani tretjih. Ker nimamo kontrole nad Politiko zasebnosti tretjih, nismo odgovorni za njihove aktivnosti v zvezi s politiko zasebnosti. Uporabnikom predlagamo, da se v primeru vstopa na spletne strani tretjih, seznanijo z njihovo Politiko zasebnosti, predenj jim posredujejo kakršnekoli osebne podatke.

Stalna zahteva za uporabo tega spletnega mesta

Strinjate se, da se za to Politiko zasebnosti uporablja slovenska zakonodaja v zvezi z varovanjem osebnih podatkov ne glede na izbiro ali kolizijo zakonov.

Koga lahko vprašate v primeru nejasnosti in pomislekov? 

Za vsa pojasnila in vprašanja v zvezi s to Politiko nas lahko kontaktirate na  zdruzenje@socialnaekonomija.si.

Upravljavec osebnih podatkov

Upravljavec osebnih podatkov, opisanih v tej Politiki je Združenje Socialna ekonomija Slovenije, so.p. in Zadruga Odgovorni ustvarjalci z.b.o. so.p. Osebne podatke, ki jih združenje zbere, ne bo prenesel na druga podjetja člane Združenja Socialna ekonomija Slovenije, so.p.

Posodobitve

Združenje Socialna ekonomija Slovenije, so.p. ima pravico do sprememb in posodabljanja določb te Politike kadarkoli. Zadnja verzija Politike zasebnosti je vedno objavljena na dnu strani. Svetujemo vam, da jo periodično pregledujete in tako preverjate, kako skrbimo za varnost vaših osebnih podatkov. Strinjate se, da prevzemate popolno odgovornost nad tem, da ste s Politiko zasebnosti vedno seznanjeni. Vaša nadaljnja uporaba Strani pomeni, da se s Politiko zasebnosti ter njenimi posodobitvami strinjate.

 

 

Operacijo delno financirata Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo ter Evropska unija iz Evropskega socialnega sklada.